Zdrava Konkurencija istina ili mit?

"Zdrava Konkurencija" , istina ili mit?

Kolega je kolegi vuk? Ili nešto sasvim drugo?

Donijeti odluku o započinjanju nečeg vlastitog, poput otvaranja vlastitog obrta ili firme, definitivno bi se mogla proglasiti kao jedna od težih odluka u životu. Odluka na koju se mnogi ne odluče. Bilo da se radi o strahu od neuspjeha, problemu plaćanja računa, ostvarivanja klijentele, pritiska bližnjih ili jednostavno ostajanju pri onom što već imamo... nekad je lakše držati se okvira i zone ugode.

U svijetu ljepote, pokretanje vlastitog posla, nimalo je lak zadatak. Uz sve navedene “probleme”, dužni smo spomenuti i onaj na koji rijetko tko od nas može biti spreman, posebice na samom početku.

Problem “konkurencije”.

Kolege, kolegijalnost, konkurencija, opasnost... ili nešto sasvim drugačije.

Na samom početku očekivanja su velika. Očekujemo podršku i potporu “starijih” i iskusnijih u poslu. Razumijevanje klijentica zbog početničkih grešaka. Manjak posla i brigu o tome hoće li se itko više vratiti na tretman. I često to i dobijemo. Nekad na pozitivan, odnosno, težak i negativan način. Bez obzira na sve, bitno je samo da nastavimo.

Ako ste na samom početku, znajte da i to treba proći. Svaka kritika (i dobra i loša) konstruktivna je kritika.

Svaki nezadovoljan klijent, lekcija je nakon koje treba imati popravni, za koji trebate sljedeći put biti spremni i rasturiti.

Svaka loša recenzija i komentar (bilo da je u lice ili iza leđa, odnosno od klijenta ili kolege) motiv je da budete bolji. Znam, nije lako.

I jedna loša vijest: to nikad neće prestati.

Na sreću doduše.

Jer smisao i konačan cilj ovog posla je rast i razvoj. Usavršavanje i stalno napredovanje. Uvijek nešto možete novo vidjeti i naučiti. Na neke stvari se po stoti put iznenaditi, na neke situacije biti nespremni... i tako dalje.

No, vratimo se na temu s početka. Konkurencija.

Možda če zvučati kao klišej, ali vrlo jednostavno je podijeliti ovu riječ na dva odlomka:

Dobra
I/Ili (odnosno)
Loša

Konkurencija.

Krenut ćemo s negativnom, da bi tekst zaključili pozitivnim.

“Loša konkurencija” je ona (ili oni)
...
Ljudi, pojave, stvari... nemarni i neobzirni.

Oni koji rade ovaj posao isključivo zbog nekih osobnih interesa. Možda novca, možda slave, možda ponosa ili nekog osobnog zadovoljstva ili ispunjavanja tuđih očekivanja...

Nalaze se tu oni koji nemaju volje ni interesa biti kolegijalni i shvatiti da smo svi od krvi i mesa i da se u konačnici svi trudimo biti najbolji koliko možemo.

Loša konkurencija su i oni koji smatraju da su pametniji od svih i da znaju najbolje. Nisu spremni dalje učiti, raditi na sebi, kamoli biti drugima na raspolaganju ili pomoći kolegi. Misle da je jedna edukacija sasvim dovoljna i da su sve ostale samo “papilova” i na njima se više ništa novo ne može naučiti.

Loša konkurencija je ona koja govori (i piše) loše o drugima, bez neke adekvatne podloge i uporišta. Ona koja ne cijeni sebe, spušta cijene u bescijenje, koristi loš materijal, zakida klijente i radi lošu reklamu i blati ovu struku i zanimanje.

I naravno, loša konkurencija je ona koja je “najbolja”, nema bolje i boljih. Oni su početak i svršetak svega. A nisu. Ne mogu biti.

Jedna dobra vijest, ovakvih je vrlo malo. Zapravo, usudila bi se reći da smo svi nekad dio ovoga. Dok ne/ismo naučimo/ili. Dok ne shvatimo da se više isplati biti na drugoj strani.

“Dobra konkurencija” su svi oni koji prvenstveno vole svoj posao i rade ga savjesno, odgovorno i ispravno.

Dobra konkurencija je tehničar koji odlazi na edukacije i zna da nikad ne zna sve, ali se trudi biti bolji/a i da je učenje osnova, podloga i turbina koju moramo vrtiti da bi sve bilo kako treba.

Dobra konkurencija je ona koja mari za svoje klijente i pazi na njihove želje i potrebe, ali također cijeni sebe i svoj rad.

Ona koja poštiva druge kolege i ne uzvisuje se. Pomaže i upoznaje “konkurenciju” da bi ostvarila dobrosusjedske odnose i tako sebi i drugim stvorila ugodnu atmosferu na poslu, internetu, sajmovima, natjecanjima, edukacijama...

Ona koja radi na sebi i svjesna je da je ponekad bolja u nečemu, ali isto tako zna da svi imamo dobre i loše dane, trenutke slabosti i naravno dane kad nam baš ništa ne ide od ruke.

Dobra konkurencija su svi oni koji su spremni na zajedničko zalaganje da ovaj posao bude bolji, ljepši i kvalitetniji iz dana u dan.

I ne, ne radi se o mitovima. Radi se o spremnosti da prihvatimo činjenicu da tuđi uspjeh ne može ukvariti naš. Može samo u nama potaknuti želju da budemo bolji.

Isto tako, ne smijemo padati pod utjecaj “boljih”. Neki radovi na internetu zaista znaju spustiti moral i ukvariti raspoloženje. Nekad se radi o satima rada, a nekad satima rada na photoshopu.

Nije važno koje od ovo dvoje je istina. Važno je znati da svi uvijek možemo biti bolji i raditi na savršenstvu, a da zapravo to nitko nije i neće biti. Isto tako, svi smo nekad bili na početku, ili se upravo sad tu nalazimo.

Polako, sve će to doći na svoje i ako dovoljno ustrajemo, uspjeh neće pobjeći.

Posla ima dovoljno za sve. Svaka roba ima svog kupca. Svatko bira i odlazi tamo gdje mu najbolje odgovara i to je nešto što se nikad neće promijeniti.

Bitno je samo da nikad ne odustajemo od toga da budemo jedni drugima zdrava konkurencija. Jer ona postoji. To smo mi. To je u nama.

I naravno, svi možemo lako postati jedno ili drugo. Definicije nema.

Možemo mijenjati samo sebe, druge ne.

Zato drage kolege, budimo jedni drugima dobra konkurencija .

Božena Ljušanin

Bo Lash