NOKTI ILI TREPAVIC ILI OBOJE?

NOKTI ILI TREPAVICE...ILI OBOJE?

Sjećam se svojih početaka u beauty svijetu i prvih noktiju koje sam napravila... Shvatila sam, that's it! To je moj poziv...

Upisala sam edukaciju i jako brzo nakon toga otvorila i svoj vlastiti studio za nokte.Ljubav prema noktima rasla je iz dana u dan.To je posao u kojem možes svoju maštu pretvoriti u nešto stvarno i slikovito...

Redale su se edukacije jer sam, naravno, htjela biti najbolja u tom poslu i svojim klijenticama ponuditi najbolju moguću uslugu.
Međutim , na tržištu usluga ljepote pojavile su se i ekstenzije trepavica. Klijentice su me ispitivale o tom tretmanu, te da li bih i ja uvela tu uslugu u svoju ponudu. 
I tako sam ubrzo upisala basic tečaj ugradnje trepavica.Bilo je to ne tako davne 2016. godine, ali sjećam se ko da je bilo jučer.Borba sa ljepilom (hvala na današnjim brzosušećim ljepilima), sa izolacijom, pincetama i svim ostalim trepavičarskim kretnjama....

Nakon edukacije moja faca je bila: kaj je meni ovo trebalo?!!

Kod izrade noktiju ne koristimo tako fine i nježne pokrete kao kod trepavica, osim naravno kada oslikavamo nokte.Tako da će nekome tko se godinama bavi noktima, možda biti problem u početku prebaciti se na nježnije i finije pokrete.
Mislim da je to veliki problem kod većine nas koje se godinama bavimo samo noktima. Tako je bilo i kod mene.

Nešto što se činilo puno manje kompliciranim od noktiju, krojenja šablona, pinčanja i rašpe, meni je ispalo toliko komplicirano da 3 mjeseca nakon tečaja nisam ni taknula svoj start paket.

Daa... Plakala sam nad tim paketom i nad svojim certifikatom, ali sam znala da ako ne krenem vježbati od toga ništa ni neće biti. 
I tako sam malo po malo nalazila modele i vježbala na njima, bez provizije naravno, i skužila sam da je ustvari sve u vježbi! Bilo mi je toliko žao tih prohujalih i neiskorištenih 3 mjeseca.Ali moj napredak je svakim danom bio sve više vidljiv, klijentice su bile zadovoljne i to mi je bila najveća nagrada za uloženi trud.

Međutim, kako sve u beauty industriji napreduje, tako i mi moramo napredovati i pratiti taj beauty trend, a tada je najveći beauty trend bio, ta-daaaaa - njegovo veličanstvo, RUSKI VOLUMEN!
Pa ajmo riješiti i to.Upisala sam edukaciju, došla i rasturila.Ne znam zašto, možda sam ja jedina (a možda vas ima još ), ali meni je ruski volumen bio puno lakši od basic trepavica.I tu je zapravo tek počela moja ljubav prema trepavicama. 
Ono što mi je u početku bilo super je to što su mi trepavice, između noktiju, služile kao neka vrsta odmora.Kod noktiju smo stalno u pokretu, pričamo s klijenticom i kad odradimo uzastopno 5-6 klijentica, fizički smo i psihički iscrpljeni.Kad si ubacite jedne trepavice između noktiju, one vam dobro dođu kao neka vrsta odmora.

Ja trenutno imam u planu skroz se posvetiti samo trepavicama.
Dođu mi kao neka vrsta relaksacije.Klijentice odmaraju, u pozadini nam svira glazba, a ja radim trepavice i uživam.I naravno, najljepši dio kada završim trepke i klijentica otvori oči i pogleda se u ogledalo.Kad vidiš osmijeh klijentice, znaš da si na dobrom putu.

No, naravno, kao i u svaki posao, i u ovaj je treba uložiti puno truda i puno sati vježbe kako bi rezultati bili vidljivi.I svaki novi set trepavica bit će sve bolji, isto kao i kod noktiju.

Nikad prije nisam pomislila da bih se prestala baviti noktima, no danas mi je jedina želja da se u potpunosti posvetim upravo trepavicama.Nadam se da ću svojim postom potaknuti barem one cure koje su odustale nakon basic tečaja (znam da ih ima podosta), jer su eto, kao i ja mislile da to nije za njih, da se prime svojih pinceta i vježbaju, jer samo upornošću i vježbom možemo ostvariti rezultate.. Tako je to u svakom poslu.

I ako se odlučite ući u svijet trepavica, nemojte ući samo zbog računice.To je posao kojeg trebamo obavljati savjesno jer ipak su u pitanju nečije oči, tj. zdravlje.

I da vam odgovorim na pitanje sa početka posta... "Nokti ili trepavice? Ili oboje?"

Ja ipak biram trepavice😊 I nadam se da će nas biti sve više i više lash❤️rica.Drago mi je i zbog onih koje su odabrale ili će odabrati oboje, jer i trepavice i nokti su posao u kojem se možemo razvijati i rasti i ono najvažnije, izražavati se.

Ovo je samo dokaz da kad u nešto uložite puno sebe i uprete svom snagom, tada nema granica i ništa više nije teško.

Nekome samo "glupi" nokti i trepke, a nama životna egzistencija i zadovoljstvo.

Samo naprijed

Xx

Suzana Neimi

Studio Laque