Zaposlena, a "nesam" školovala🤦 - Kallos

Zaposlena, a "nesam" školovala🤦

Moj Lash technician život počinje sasvim slučajno.

Nakon dužeg porodiljnog odlučujem se na prevalifikaciju koja će mi omogućiti da radim „za sebe“.

S obzirom da ni sama ne znam sto želim sestra me nagovara da postanem vizazist.

Upisujem edukaciju „sa upisom u radnu knjizicu“ AAALI oni nude PROMO PAKET usluga. Za određenu cijenu će mi ugurati i trepavice i nokte u edukaciju.

Ajde! Kad je bal… Ionako nisam sigurna želim li biti vizazist, mogu biti nesigurna i u ovo.

Na samom početku edukacije – ne znam ništa o trepavicama. Nikad nisam imala ekstenzije trepavica, ne znam kako izgledaju, ne znam kako izgleda tretman ne znam ništa.

Edukacija. Na samom početku u pet minuta kroz skriptu prolazimo teoriju klasicnih i monovolumenskih trepavica. Ljepilo, moze doc do alergije, debljine, 2d, 3d, hrpa D-ova i krecemo na klasiku na lutki.

Lutka. Nazovem je Đurđa i krenem pikati. Edukatorica malo gleda malo šeta a ja u sebi objašnjavam svojoj Đurđi koliko je sretna sto nema oči. Preživi Đurđa svoj prvi treman kod mene i krećemo na izradu lepeza i ljepljenje istih na vaticu. Pokazuju mi dvije tehnike, ni jedna mi ne ide. Taman kad sam već razmišljala da bacim pincete i odem doma edukatorica mu ukazuje da krivo drzim pincetu i napokon, dobijem lepezu! Odlično. Preživi Đurđa i to!

Sutra radiš na modelu!
Pitam je je li sigurna u to???
Ona sigurna ja googlam „Sto je najgore sto vam loš lash tehničar može napraviti prilikom ugradnje“.

Ujutro dolazi model, objašnjavaju mi kako da zalijepim traku i uspiijem iz prve. Super. Ugrađujem trepavice i fali mi Đurđa. Cura, zamisli, trepće i diše. 🙄
Sve to meni otežava stvar i razmišljam si koji mi je vrag to trebalo. Edukatorica povremeno pogleda i nakon sat i pol zaključuje – Super! Jako uredno si to napravila!
Ja zbunjeno gledam u svoju modelušu sa pola trepavica a oni mi objašnjavaju gdje da podignem dipolomu. Aaaaa dobro. 🤷🏽‍♀️ Lijepa je diploma. Baš instagramable. Objavit ću je odmah.

Odmah po objavi diplome obavještavam frendice da im je sveta dužnost dopustiti mi da vjezbam na njima. Jedna se izvukla. Odselila se. ALI!!! Ona zna „Curu iz Kallosa“. Išla je kod nje na trepavice. Ona radi super. Ooook.

Dolazimo do prve samostalne ugradnje. Pokusavam postaviti traku. Ne ide. Kak sad ne ide, pa super mi je išlo. Onda jednom. Googlam sta je, gledam tutoriale, slusam o „Curi iz Kallosa“.

Mučim se sa ljepilom, s pincetom, trakom, vlagom, živcima.

Aaaaa „Cura iz Kallosa“…. Cura iz Kallosa mi vec ide na zivce iako je nisam upoznala ali svejedno je trazim na IG i stalkam njen profil.

OK. Žena nije normalna, žena nije s ove planete. Ne da moje trepavice ne izgledaju ni slično, trepavice mojih edukatorica ne izgledaju ni priiiiblizno slicno.

Malo nakon toga šalje mi frendica i link na Kallos support group.

Ulazim u grupu. S obzirom da sam na putu i da me čeka duga vožnja čitam je OD-DO.

Prvo. Sve one rade nerealno lijepe trepavice. Drugo, spominju neke pojmove za koje ja nikad čula nisam. A školovala sam!!

Malo čitam grupu, malo googlam šta im znace ti pojmovi malo gledam slike. Brišem slike onih svojih diploma sa Instagrama. Ljuta razmišljam o XY drugih stvari na koje sam mogla potrošiti novac koji sam, sad sasvim očito, bacila na lošu edukaciju. Jako lošu edukaciju. U par sati listanja grupe sam naučila puno više nego na edukaciji.

A da. Ukoliko ste se slucajno zapitale kako je prošao model za monovolumen, nije prošao, nije ga bilo. Bila je dovoljna Đurđa.

LASH LIFT
U trenutku dok ovo pišem čekam dostavljača sa mojim prvim lash lift setom. Mama hoće lash lift. Pa kćer joj ima i tu diplomu!

Lash lift sam radila na modelu prema uputama edukatora. Gledam trepavice i pitam S silikon?? Neeee, stavi joj M.

Krema jedna druga, treca i diploma.

Nadam se da mami isto paše silokonski M. Pojma ja nemam koji NJOJ uvijač treba, ja znam lash lift sasvim sigurno napraviti na svom modelu. Nema veze, mama mi je, neće se ljutiti dugo. 🤷🏽‍♀️

U međuvremenu sam isključivo zahvaljujući svojoj upornosti i tvrdoglavosti i Kallos grupi svladala klasiku. Svoju karijeru u grupi sam počela pitanjem „Čime i kako odlijepiti paletu iz vlastite kose??“

U međuvremenu sam pitala i pročitala toliko stvari i toliko puta spomenula Kallos da su me moji pitali je li Kallos neka sekta??😂

Slijedom toga sam odlučila čim mi obaveze dopuste ponoviti i klasiku i monovolumen u Kallosu. Hoću i ja biti dio sekte. 🤷🏽‍♀️😂

A lash lift? Vidjet cemo kako će mama proći.


Dakle. Po zavrsteku PROMO PAKET edukacije nisam znala skoro ništa. Izbjegavajte takve edukacije u širokom luku, dobro se raspitajte o edukacijama i edukatorima.

Izbjegavajte i cure koje su prosle takve edukacije. Pitajte moju mamu sutra! 😂

 

Nina M.