Ne, ovo nije još jedan običan blog... - Kallos

Ne, ovo nije još jedan običan blog...

Negdje po završetku svoje prve edukacije otkrivam Kallos grupu i osim što sam otkrila da zapravo "nisam školovala" otkrivam i da postoji Lash Challenge. Djeluje mi na prvu must have stvar u mojoj lash karijeri a s obzirom da "nisam školovala"da bi se natjecala na prvu Martininu objavu da traže modele za Challenge odgovaram sa hocu ja, hooooocu ja. Nakon slanja fotografija prolazim kao model i bacam se na googlanje Lash Challenga.
Sheraton, dress code, pravila, propisi. Kao beauty industriji potpuno ne tipičnoj osobi sve mi pocinje djelovati nekako uštogljeno, napeto i stresno i lagano se počinjem pitati sto je meni takvo nešto trebalo, inače sam outdoor tip, ja se penjem po Dinarama, kako ću se uklopiti taaamo??
No sve za buduću karijeru.

Dolazim ujutro u Sheraton, u maniri dobrog modela ziheraski prerano naravno. Nakon par minuta dolazi još par cura i odlučujemo se za kavu dok čekamo i tu upoznajem svoje prve lash kolegice. Pogled mi se susreće sa poznatim licem s Kallosovih stranica. Ona kovrčava edukatorica. Bahato totalno zena djeluje. Bahati pogledi nam se opet sreću, ne izgledam ni ja njoj simpa. Sva sreća ima Kallos još edukatora.

Nakon registracije pripremamo se za početak natjecanja. S obzirom da sam se pretvorila u oko i uho najteže mi pada sami početak natjecanja. Došla da vidim, a sad tri sata i 15 minuta ležim i žmirim. Nakon ta tri sata ležanja, koje dan danas ističem kao najveću žrtvu u karijeri, dolazimo do ocjenjivanja modela odnosno radova.
Dok čekam na red osjećam se kao pred neki važan pregled ili ispit pa nervozu i vrijeme kratkim proučavajući tablicu za ocjenjivanje koju drzim u rukama. Cura pokraj mene gubi živce pa pita cure do vrata zasto to toliko traje, a ova odgovara: Broje im trel9pavice.
Štoooo rade??
Provjeravaju im trepavicu po trepavicu!
Nasmijem se na odgovor, a u sebi si mislim Aaaaajme meni, ove žene nisu normalne!! Ja to hocu. Ja moram ići na iduci challenge!!

Napokon dolazim na red i pristupam onom što sam do sad smatrala najuštogljenijim dijelom natjecanja. Suci i njihove "stanice". Nakon što su mi uperili Glamcore u lice jos jednom razmisljam o onoj Dinari.. Na iducoj "stanici za tehnicki pregled trepavica" ležim, a Jill H. Peloquin mi "kopa" po trepavicama i povremeno veli stickie.
Iako sve i jedan model šuti za vrijeme ocjenjivanja, ne bi ja bila ja da se ne odlučim za drugi pristup pa ju pitam Što stickie znači??
S obzirom da mi ljubazno i opširno kao "običnoj modeluši" odgovara na pitanje i nakon što je rekla "leg" slijedi moje pitanje Štoooo to znači, nakon čega mi objašnjava i to, a onda i ostale elemente. Do kraja ocjenjivanja se svi šale i toliko su prijateljski nastrojeni da vise ne da mi ne djeluje uštogljeno, nego ne znam zasto je ona moja cura koja mi je radila trepavice nervozna. Teže je tri sata ležati.
Moja curka je junior, dosla je iz Belgije, nije dobila pehar ali je dobila odlične ocjene uz oduševljenje sudaca da je "junior" napravio takav rad.

Ona se vratila u Belgiju a ja sam se vratila s natjecanja puna informacija, doživljaja i sa odličnim trepavicama koje trebaju nadopunu. Na Kallos grupi tražim curu koja bi ih bila voljna nadopuniti, a Martina piše: Odi kod Darie. Kliknem na Dariu. Živote. Ona kovrčava. A ništa, Martina ju je preporucila, idem kod Darie.
Nakon svega dvije ugradnje Daria mi je postala edukator, trepavičarka, kolega i prijateljica.

Dakle, što je meni kao znatiželjom modelu Lash Challege donio?
Doživljaj. Iskustvo. Kvalitetnu edukaciju. Motivaciju. I kao najvažnije poznanstva i prijateljstva.
Ove godine se nakon svega četiri mjeseca rada volumena, u koji sam uspjela ubaciti i jednu upalu pluća i dvije hospitalizacije, kao što sam si prosle godine obećala n,atječem na lash challegeu.
Što mi natjecanje nakon svega par ugradnji volumena moze donijeti?
Doživljaj. Iskustvo. Edukaciju. Motivaciju. Poznanstva. Prijateljstva. I ono na što sam posebno slaba: večeru i goodie bag. Pehar? Ne. Po to idem iduće godine.

Jesam li nervozna? Ni najmanje. Upravo zbog prijateljske atmosfere koju sam prošle godine doživjela. Čak sam si birala i tešku kategoriju. Relano, Lash lift i Brow styling su bile idealne kategorije i za "samo da se pojavim" i "idem po pehar" razmišljanje.
"Lakše" kategorije od sat vremena u kojima je sve moguće, pa i da junior juniora uz puno preciznosti s lakoćom odnese pehar.
Ali s obzirom da sam ja bez treme i u modu "just wanna have fun" ja sam si postavila Dramatic kao izazov.
Meni ionako kako god završilo, bitno da se družimo poslje.

Dakle, meni je Challenge must have iz milijun razloga, da prošlog Lash challenga nije bilo vjerojatno, odnosno sasvim sigurno, danas ne bi bilo ni mene u lash svijetu ni u tragovima a gle me, pišem blog za Kallos, im famous 😉

A ti? Družiš se sa nama ove godine? 😉

Nina M., The lash blogger