3,2,1...krećemooo❤️ - Kallos

3,2,1...krećemooo❤️

Produžili smo karantenu za još jedan produženi vikend. Ne bi mi bili mi, kada ne bi i u pandemiji spojili petak sa nedjeljom😂😂😂
Šalim se, naravno!
Imam osjećaj da nakon dugo vremena svi beauty tehničari s nestrpljenjem čekaju ponedjeljak!!!
Kaže Halid, "Ko bi rek'o čuda da se dese..." i da iz #ostaniDoma jedva čekamo #OdiNaPosao.
Sve se okrenulo, ali zapravo je ostalo isto. Krecemo na posao. Dezinficirani, sterilizirani, nikad čišćih salona i domova. Novouređenih balkona i dvorišta, s jedne strane i totalno razrušenih domova, s druge strane. Tko je iz Zagreba, zna o čemu pričam. Na potres smo pomalo zaboravili...nakratko. Barem sve dok se na putu za posao ne prošećemo kroz centar grada. Potres je ružna priča, ajmo danas pozitivno. Ponekad mi i ta parola ponavljanja pozitive malo ide na živce... Daj ljudima da se isplaču, ipak poslije bude malo lakše. Ali opet, ako ju dovoljno dugo ponavljaš, zapravo počneš i sam vjerovati u to.
Tako sam i ja nakon početnog šoka, tuge, nervoze, straha, panike, ljutnje (koliko je tu zapravo bilo emocija, tek sada vidim) ušla u fazu "Iskoristi šta ti život pruža".
U ovom slučaju, ne baš previše, ali dovoljno.
Spavaća soba je poslužila kao virtualna učionica, kupaonica je često bila mjesto za odmor, a kuhinja i boravak su bili ured, iako su ponekad više podsjećali na bojište, što zbog kuhanja, što zbog 24satnog druženja sa mužem i dvoje djece (budimo iskreni, volimo ih, ali 24 sata???? 🙀🙀🙀)
Rezultate moje karantene su već svi vidjeli. Dovoljno je kliknuti na novi web i sve ćete vidjeti.
Osvrnut ću se na onaj posljednji blog na samom početku karantene.
Trbušnjaci - 0 ✔️
Pročitane knjige - 0✔️
(ali sam napisala jednu, to vrijedi duplo😉)
Kuhanje - solidno ✔️
Razgovaranje - hmm, ako uključuje vikanje, onda smo se narazgovarali za pola života✔️
Ormari - pospremljeni✔️
Stan - skoro pa renoviran✔️
Društvene igre - Fortnite se broji, zar ne🤔✔️
Posvećenost sebi - barem 5 puta sam bila uvjerena da imam sve simptome i gasila posljednju cigaretu da ojačam pluća u zadnji tren🤦‍♀️✔️
Uglavnom, solidan prosjek.
Kakav je vaš?
Nadam se bolji!
Anyway, ova korona je protutnjala kroz naše živote, nadam se da će istom takvom brzinom i nestati.
Sada je vrijeme da se bacimo na posao.
Da sve ove vrijedne informacije i znanje koje smo sakupili posljednjih tjedana primjenimo na svojim klijentima i poslovanju. Da budemo odlučniji i sigurniji u ono što radimo ili govorimo. Da cijenimo svoje znanje i uslugu (jer kao što vidite, klijenti su se vratili, barem velika većina njih, zar ne). Nismo nezamjenjivi, ali nismo ni nebitni.
Poslujte pametno i budite spremni na svaku sljedeću "koronu". Zadržite profesionalnost prema klijentima, zapravo, podignite ju na višu razinu. Nosite maske i sterilizirajte radne alate. Razvrstavajte infektivni otpad. Položite higijenski minimum. Produžite sanitarne. Položite zaštitu na radu i DDD. Servisirajte vatrogasne aparate. Polijepite sve naljepnice upozorenja na ulaz. Obnovite fiskalizaciju i izdajte račune. Poklonite klijentici masku. Poklonite joj i pokoji tretman ako treba. Ponudite joj novi tretman koji ste usavršili u karanteni. Ne spuštajte cijene. Zahvalite najmodavcima koji su vam oprostili najam.
Nasmijte se blagajnici u Kauflandu. Bacite neki roštilj, jer sutra je 1.maj, ali samo neka vas je 5 u ekipi😉. Ako padne kiša, odite u McDrive po ne znam koji put, usrećite djecu. Budite sretni ako još imate posao jer 30000 ljudi je ostalo bez njega. Poklonite masku dedi na klupici. Propustite ispred sebe baku u onom kilometarskom redu ispred pekare.  Budite malo bolja verzija sebe.

Eto... Mislim da nema potrebe za nekim dubokoumnim tekstom, malo podrške i ohrabrenja je nekada sasvim dovoljno. Zapravo sam se samo htjela javiti i poželjeti svima da se dobro odmore ovog vikenda, jer nas čeka duuuugo, RADNO, toplo ljeto. I nadajmo se poneki vikend na Jadranu.

💋💋💋

Xx
Martina

P. S. ukoliko imate bilo kakve prijedloge, savjete, kritike ili pohvale, slobodno nam pišite. I pratite nas na IG. Trenutno traje nagradna igra ako netko želi FREE knjigu. 

@martina_kallos_lasheducator 

@kallos_pro_lash_official